Ko su članovi Academic benda?

Upoznajte nas bolje kroz kratke biografije.

Goran Selaković

vokal i frontmen

Rođen 20.01.1988. Od ranog detinjstva pokazuje znake ljubavi prema muzici i u osnovnoj školi počinje da peva u školskom horu, kao i na većim manifestacijama. Završava srednju školu u Bačkoj Topoli i 2007. godine upisuje fakultet u Novom Sadu gde i dan danas živi sa svojom porodicom. Početkom 2009. godine upisuje školu pevanja Ivane  Selakov u Beogradu koju je uspešno završio, da bi već krajem 2009. godine došlo do saradnje sa, tada novim, ACADEMIC BENDOM, u kojem uspešno peva i danas…

Darko Radović

klavijature

Rođen 02.03.1990. u Beogradu. U trećoj godini života dobio prvu harmoniku i tad je počeo da svira. U desetoj godini se priključuje narodnom orkestru KUD-a “Mladost” iz Nove Pazove sa kojim je obišao svet i svirao na svim kontinentima. Sa 14 godina počinje da nastupa po kafićima sa Draganom (današnjim kolegom iz benda)… tad su počeli. Ostalo je istorija :)

Aleksandar Vranješ

gitara

Rođen 17. 08.1988. u Beogradu. Jos kao mali pokazao interesovanje za muziku. Dugo nastupao kao član KUD-a “Slavko Gajin” u kome se prvi put i sreo sa gitarom. Nastupao i svirao u raznim sastavima. Akustičnim “dvojkama” i “trojkama”, pa i narodnim orkestrima, rock,  klubskim i narodnim bendovima… Svirao od šatora, moto skupova, gitarijada, do kafića, kafana, restorana, klubova, splavova, koncerata.. Pored svih ovih “živih svirki” bavi se i studijskim radom.

Dragan Jovanović

klavijature

Rođen sam 31.07.1988. u Beogradu. Talenat za muziku je primetila učiteljica i sa 11 godina počinjem da sviram harmoniku. Svirao sam u Kulturno umetničkom drustvu “Mladost” osam godina. Jedan sam od osnivača Academic benda u kojem sviram klavijature. Leto volim bilo gde ,a zimu na planini.

Dejan Grabež

bubnjar

Rodjen 29.10.1989. u Beogradu. Još kao mali je poceo da se interesuje i svira klavijaturu, ali ljubav prema riitmu ga je odvukla ka bubnju koji i dan danas uspešno svira. Član je grupe “beogradski bubnjari” pod vodjstvom legendarnog bubnjara Dragoljuba Djuričića. Sa ovom grupom je nastupao na mnogim festivalima i sportskim dogadjajima širom Balkana. Od osnivanja benda je stalni i jedini bunjar.

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate neko dodatno pitanje, ili želite da zakažete datum – budite slobodni da nas kontaktirate! :)

Kontakt